Surfboards

Noserider

Gebouwd als een noserider met ronde rails, scherpe kick rocker en vee uit de tail. De wijde tail zorgt er voor dat het board goed in de golf wordt gehouden. De zuigkracht die voortkomt uit de hiervoor genoemde features hebben tot gevolg dat het board iets minder makkelijk in peddelt. Als je eenmaal gaat wil je dit board verder naar voren surfen dan je misschien gewend bent, maar goed dat is wat je wil van een noserider toch? Het board is geglassed met epoxy en 3×5.5 oz glasweefsel op het deck en 2×5.5 oz op de bodem. Het resultaat is een zwaarder en sterker longboard.

Size                    9’2 – 23 1/4 – 2 7/8

top-effect-01

Single

Peddelt makkelijk in golven door de rechte outline en het grote volume onder de borst. Het board stuurt gemakkelijk door de hip en de vee in de tail. Hierdoor kantelt het board gemakkelijk van rail naar rail. Het is een single fin, dus meer lange turns dan scherpe off the tops. Een 8.5 inch fin voelt als de juiste balans tussen beweeglijkheid en drive. Dat is mijn persoonlijke ervaring.

Size                    7′ – 21 1/2 – 2 3/4

bottom-effect-01

Single

Peddelt gemakkelijk in golven door de lage rocker en de grote oppervlakte in de neus. Perfect om down the line mee te cruisen, met genoeg bewegingsvrijheid als je op de tail stapt. Dit board is gebouwd volgens de industrie standaard. Dat wil zeggen: een PU core met 2×4 oz glasweefsel op het deck en 1 x 4 oz glasweefsel op de bodem. Het enige verschil is dat epoxy is gebruikt om alles aan elkaar te verlijmen.

Size                   6′-21-2 1/2

top-effect-01

Mini, Softtop Foam

Op de Mini Simmons geïnspireerde planing hull met maximale breedte lengte ratio. Lage tail rocker en medium neus rocker om makkelijk in te peddelen. Vergevingsgezinde, volle en ronde rails tot het achterste deel van het board, waar de rails harder worden tot een harde edge. Hierdoor kan het water gemakkelijk loskomen van de bodem van het board, met minimale weerstand als gevolg. Dit in combinatie met de wijde tail, maakt het een snel board dat van lange carves houdt op rustige golven. 2 x 3 fcs 1 finboxen voor 3 tab keelfins of opties voor een een grotere twin fin zet.

Size                   5’4 – 22 – 2 7/8

bottom-effect-01
Surfboards

#Willysurfboards

Start typing and press Enter to search